Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pondělí 4. dubna 2011

Kolik z Vás při sčítání lidu uvedlo jako národnost ČEZká?

zdroj: novinky.cz
Zapojte se do boje proti ČEZu a Připomínkujte důležité povolení pro elektrárnu Prunéřov II a přidejte se k Ekologickému právnímu servisu, Greenpeace, místním sdružením a lidem, kteří nesouhlasí s dalším zbytečným znečišťováním ovzduší (nejen) v severních Čechách!

Proč?

Zde najdete ucelený přehled důležitých argumentů.

Je opravdu s podivem, co všechno si ČEZ dovoluje. Nejen, že chce prolomit těžební limity, vyvolává hysterii, má lidi ve vládě a další "srandy". Co mi vadí nejvíc je, že veřejně lže a prochází mu to.

"...vázat cenu tepla na existenci limitů je naprosto účelové a neopodstatněné. Cenu tepla by prolomení limitů v nejbližších deseti letech rozhodně neovlivnilo. Dle informací samotného ministerstva by k navýšení cen tepla mělo dojít v roce 2015, nicméně k těžbě za limity by nedošlo dříve než v roce 2023."

zdroj: greenpeace.cz
"ČEZ obhajuje svůj záměr ekonomickým hlediskem. Tvrdí, že by se mu dodržení zákonných norem nevyplatilo. Odmítá však komukoliv, včetně státních orgánů, které mají jeho záměr posoudit, poskytnout výsledky ekonomické analýzy, která by to spolehlivě dokládala"

... atd. Podobných absurdit je řada. Stačí umět číst a mít trochu vůle něco dělat - můžete začít u zdrojů (viz dole). Já už jsem připomínku na Odbor životního prostředí a zemědělství poslal, dokonce doporučeně :)

Co vy? Je Vám to jedno, nebo se zapojíte taky?

zdroj: pohodacez.cz, greenpeace.cz

Žádné komentáře :