Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

pondělí 5. března 2018

Proč jdu na dnešní demonstraci proti zvolení Ondráčka šéfem komise pro kontrolu GIBS

Protože je to důležité. Dnes od 18h v několika městech po celé republice. V Brně stačí přijít něco před sedmou. Proč to všechno? Stručně protože:
Zdeňka Ondráčka zvolili do důležité funkce poslanci KSČM, ANO a SPD. Dali mu přednost před kandidáty ODS a Pirátů. Zvolení Ondráčka lidem vadí kvůli tomu, že má kontrolovat kontrolory policistů. V roce 1989 přitom v Praze tloukl lidi toužící po svobodě. Ondráček nikdy neřekl, že lituje svých činů. Nikdy se neomluvil. Naopak uvedl, že by nic neměnil. [zdroj]
zdroj fotografie: Blesk.cz

Zde je "Sedm dobrých důvodů, proč protestovat proti nástupu komunistů a autoritářů" [zdroj]:
  1. Každá demonstrace a každý protest ukazuje, že Češi nejsou ovce, které si nechají všechno líbit. Má to psychologický význam pro celou společnost. A hlavně pro Babiše, který se demonstrací bojí jako čert kříže a proto předstírá, že s Ondráčkem nemá nic společného.
  2. Autoritáři a komunisté se bojí protestů a demonstrací a musejí se pak krotit, aby neupoutali pozornost evropského veřejného mínění. Evropská unie není pro nás samospasitelná, ale příslušnost k Evropě brání autoritářům si vzít absolutní moc.
  3. Každý, kdo vidí, že si autoritáři a komunisté přivlastňují Českou republiku, ale nic proti tomu nedělá, jim vlastně pomáhá. Přitom je zřejmé, že demonstrace a protesty fungují.
  4. Když se neúčastníme přiměřenou formou veřejného života a nechceme si pálit prsty, přenecháváme rozhodování o našich právech a svobodách autoritářům a komunistům. To vždycky dopadá špatně.
  5. Je naivní si myslet, že má někdo najít nějaké přiměřenější řešení, než jsou protesty, demonstrace či jiná občanská aktivita. Žádný spasitel, který by to celé vyřešil za nás, nepřijde. Je to prostě jen a jen na nás.
  6. Kritizovat demonstrace umí každý. Je to jednoduché. Jít ale projevit svůj názor, je těžší. O to to má větší smysl.
  7. Představa, že najdeme jiné řešení, než jsou protesty a demonstrace, je lákavá, ale zároveň laciná. Veřejnost se z dnešních silných médií nedozví, co se děje. Proto každý z nás má být médiem.
Komentář I.Bartoše k tomu, jak to všechno souvisí s A. Babišem [zdroj]:
1. AB kritizuje neúčast opozičních poslanců při volbě Ondráčka. Sám přitom na schůzi chyběl a vysvětlením je, „že se toho nechtěl účastnit“ ? Babiš se tak vzdal své odpovědnosti, sám snížil kvórum a svou neúčastí tak fakticky Ondráčka podpořil a teď si dovoluje osočovat ostatní.
2. Absolutní lží a demagogií je tvrzení, že rozdělení sněmovních komisí je dohodou VŠECH stran. Není tomu tak, jde o direktivní Faltýnkovo rozhodnutí, kdy ANO přidělilo komisi pro kontrolu GIBS právě KSČM. Vzhledem k počtu hlasů, které má ANO s KSČM a SPD (115) si mohly tyto strany nadiktovat své podmínky. Ostatně KSČM má z rozhodnutí hnutí ANO stejný počet předsedů stálých komisí jako Piráti, kteří však měli daleko lepší volební výsledek. To samé platí i pro sněmovní výbory.
3. Třetí lží je údajná „nepodpora“ Ondráčka ze strany ANO. Zdrcený ministr spravedlnosti Pelikán těsně po zvolení Ondráčka přitom novinářům řekl, že uvažuje o rezignaci na svůj post právě z důvodu zvolení Ondráčka hlasy poslaneckého klubu ANO… Andrej teď demagogicky otáčí a dokonce si dovoluje využívat tajnou volbu a osočovat opoziční strany za údajnou Ondráčkovu podporu.
Co říci závěrem???
Větší problém než normalizační SNBák v čele komise pro kontrolu GIBS je snad jen normalizační uvažování většiny klubu ANO včele s inženýrem Babišem. I přes to, že má strýc Babiš peníze, složky, funkce a Marka Prchala, veřejnosti se prostě bojí. Tenhle absurdní veletoč je toho důkazem.

Zde na ČT o tom, jak "Zvolení Ondráčka je důkaz handlu ANO s KSČM, shodli se Gazdík a Udženija..." [zdroj]

Prostě... Tady s tím Babišem a Zemanem a Okamurou v čele... Aby se nám tu taky brzo nezačalo vraždit na objednávku jako vedle na Slovensku [zdroj] :(

EDIT 6.3.2018:
Účast byla větší, než jsem čekal. V Praze to samé. Díky.
zdroj: aktualne.cz

Žádné komentáře :