Prohlédněte si blog v dynamickém zobrazení, např. Classic, Magazine, Sidebar, či Timeslide

čtvrtek 9. února 2012

Audit ČEZu hotov, výsledky nikoho nezajímají

okruhy po korupčních kauzách
zdroj: IHNED.cz
Nedávno jsem (nejen) tu veřejně dával najevo své pohoršení nad tím, že vyšetřováním ČEZu v korupčních kauzách a propojeních s plzeňskou Škodou byl pověřen ČEZ (!), sám hlavní vyšetřovaný Martin Roman dokonce předsedal dozorčí radě.

Sága "Vítejte v ČEZké republice" pokračuje. Nejenže auditorem ČEZu byl ČEZ, ale výsledky auditu nikdo neviděl - ani ministerstvo financí. Proč? Inu, nebyly zveřejněny - jak už bývá dobrým zvykem. Zdá se, že jediným dostupným výstupem je 12-ti stránková prezentace na webu ČEZu, a že to Kalouskovi a Nečasovi stačí.

Proč politici nezadali ČEZ nezávislému auditorovi a proč vrchního podezřelého Romana umístili v době vyšetřování do čela dozorčí rady se těžko dozvíme, když Kalousek a Nečas odmítají na toto téma vypovídat.

Kdo moc neví, o co jde, tak vězte, že o peníze (miliardy) a jednání v rozporu se zákonem - viz mraky článků na webu od EPS, Greenpeace, Transparency International, Respekt Institutu a dalších.

Určitě taky mrkněte tu někde okolo textu na obrázek zachycující některé okruhy po korupčních kauzách a pokud ji ještě neznáte, tak na chobotnici Martina Romana.

Zde najdete článek na IHNED.cz, ze kterého jsem čerpal.

Pokud vás to znervózňuje, rozčiluje a nesouhlasíte s rozkrádáním Českého státu, připojte se prosím k Pankrácké výzvě.

--
občan ČEZké republiky
McZ

Žádné komentáře :